torstaina, elokuuta 27, 2009

Bon Appetit!

Edellisen blogipostini julkaisin tärisevin sormin ja pahinta peläten. Vaikka blogia aloittaessani lupasin itselleni että kirjoittaisin niin totuudenmukaisesti kuin vain osaisin, en ollut varma miten lukijakuntani suhtautuisi tiettyihin nimeltä mainitsemattomiin kokeiluihini viime viikolla. Voitte varmaan uskoa yllätykseni, kun ainoa palaute kyseisestä kirjoituksesta koski Suomen säätä. Nuuskaa ylähuulen alla luin tekstareita siitä, kuinka Suomessa ei ole lainkaan viileä, vaan nautitaan elokuun auringosta. Voi että, kuinka mä nautin tästä, sarkasmi taitaa sittenkin olla mun laji!

Ostin muutama päivä sitten kaupungista kokonaisen patongin. Leipä, jota meille tarjotaan, on niin vaaleata että Australialaisten sääretkin kalpenee sen rinnalla. Täten voitte varmaan uskoa, kuinka hyvältä "tumma" moniviljapatonki maistui! Ruisleipä olisi tähän tilanteeseen tietenkin ihanteellisinta, mutta niin tumma, lähes MUSTA, leipä tuntuu jo niin utopistiselta ja kaukaiselta asialta, että on vaikea uskoa että sellaista olisi olemassakaan. Varmastikin ensimmäisiä asioita, joita ostan Galtiereiden ruokakaappiin ovat kaurahiutaleet (jugurttia en tämän leirin jälkeen söisi enää pakottamallakaan) ja näkkileipä (vatsa on mennyt aivan sekaisin kuidun puutteesta).

Mä en voi muuta kuin ihmetellä miten ranskalaiset ei ole lihavempia kuin mitä ne on, ajatellen kaikkea mössöä mitä ne syö. Ainoita runsaampien muotojen merkkejä osoitti ainoastaan yksi naisohjaajistamme, joka myöhemmin paljastuikin olevan kolmannella kuulla raskaana. Lounaan ja illallisen jälkeen tarjotaan poikkeuksetta jälkiruokia (huomaa monikko) ja välipaloiksi yksittäin pakattuja sokerileivoksia tai täytekeksejä. Niin kauan kuin farkut antaa periksi pystyn varmaan nauttimaan tästä kaikesta. Tilanne alkaa kuitenkin pelottavasti muistuttaa jenkkiaikojemme kanahampurilaiseuforiaani, ja tietäen kuinka se tarina päättyi, järkevintä olisi ottaa järki käteen ajoissa, eli nyt. Niille, jotka eivät kyseisestä ajanjaksosta tiedä, sanottakoon, että ylitin yhdeksänvuotiaana, yhden syksyn aikana, koko elämäni kiintiön kanahampurilaisten suhteen...

Eniten mua säälittää kuitenkin valikoivat syöjät, joille on valittamatta kelvannut ruoaksi vain ranskalaiset, joita tarjottiin osana moulles et frites annosta. Mä en voi muuta kuin pudistella päätäni myötätunnosta, kun sellaisia ihmisiä tulee vuodeksi vaihtoon Ranskaan. Ranskaan, gourmet'n taivaaseen, missä viiniä juodaan kuin vettä, foie de gras on arkipäivää ja roquefort oltermannia. AH, mikä elämä mua odottaakaan!

Tästä blogipostista alkaa tulla todella ruokakeskeinen! Taidanpa siis samantien tilittää kaiken mitä kyseisestä aiheesta tulee mieleen... Australialaiset antoivat kaikille jo lentokentällä leirikasteen, syöttäen jokaiselle Vegemiteä, tiivistettyä, kiinteää ja supersuolaista kasvistahnaa. Ilmeisesti suuri herkku ja erinomainen leivänpäällinen down under. Norjalainen kämppikseni taas toi mukanaan viisitoista pakettia salmiakkipulveria, joka taas kirvoitti muikeat oksennusrefleksit kaikkien muiden paitsi skandinaavialaisten keskuudessa. Eräskin tyttö muisteli painajaisenomaisesti joskus saaneensa syödäkseen mustia, ällöttäviä, suolaisia paloja (= Fazerin salmiakkiruutuja).

Päivät leirillä vähenee vähenemistään, kolmen päivän kuluttua on jo lähtö Sebazacia kohti... mutta, stay on the channel, since the next episode will be all about PARIS!

7 kommenttia:

  1. Arvaakuka?NoJuusohanSeTäällä12327. elokuuta 2009 klo 21.20

    jahajaha vai että nuuskaa...:DD
    herätit ainaki mun mielenkiinnon tähän blogiin ku tulee tälläsii palajstuksii;D

    VastaaPoista
  2. kaikki mikä tuntuu mahdottomalta enkelimme tekosiksi tulkitaan härnäykseksi. Ranskalaiseen perheeseen voisi tehdä kuitenkin vaikutuksen saapuminen nuuskahuulessa?
    t. Äiti

    VastaaPoista
  3. Moonbasealphaearthcalling28. elokuuta 2009 klo 20.52

    Kyllä minäkin näitä luen, mutta ei toistaiseksi ole ollut mitään hälyttävää ;-) ilmoittaudun nyt kuitenkin. Mukavaa Milla kun sun tekemisistä kuulee nykyisin niin paljon. Annin vastaus kysymykseen miten koulussa menee on "hyvin" ja mitä tänään teitte "hyvää". Testasin muuten samat kysymykset Annin kaverilla Hennillä ja Stellalla ja voinet arvata olivatko vastaukset samoja.

    T. Isä

    VastaaPoista
  4. Moi.
    Sulla on hyvä ja härnäävä kynä. Alan uskoa kun pääset näiden latinokavereiden kannabiksiin!

    t.Ukki

    VastaaPoista
  5. Hui mika lappalaishyokkays mun kommenttipalstat valtasi :D ottakaa nyt ihan iisisti siella!

    VastaaPoista
  6. no jos lappalaiset on vallannu tan nii kai munki pitaa osallistua valloitukseen..


    taalta jenkeistakin on paljon kerrotavaa ruoan suhteen, mut kaikista allottavinta on mun mielesta se etta naa syo aina pahvilautasilta, naminami

    t. serkku

    VastaaPoista
  7. Iinalle Millan blogin kautta ISO hali jenkkilään!mahtavaa vuotta vanhaan kunnon Minnesotaan T. Minnesota vaihto alumni vuodelta 82-83(sorry Milla että lipsahdettiin aiheesta, sallit varmaan)

    VastaaPoista