keskiviikkona, kesäkuuta 02, 2010

Game over

Se on nyt sitten ohi. Kaikki ranskalainen on mennyttä, historiaa, mutta hyvää sellaista. Itse matka on loppunut, mutta sen aikana ottamani askeleet eivät kuole. Ne sekä niiden kanssa saamani hienot kokemukset jäävät elämään kanssani vielä pitkään. Tai näin ainakin toivon. Kanadalainen vaihtariystäväni Pauline oli viisas sanoessaan kerran näin: "Don't cry that it's over, but smile that it happened". Ranskankielinen versio samasta menisi näin: "Ne pleure pas qu'il soit fini, mais sourire qu'il soit arrivé". Tai ainakin suurin piirtein.

Vaihtarivuoteni myötä saa loppunsa myös tämä blogi. Ranskalaiset korvapuustit päättyvät tähän, tällä kertaa for real. Toivon kirjoitusteni, joita on vuoden aikana kertynyt kokonaiset 120 kappaletta, olevan iloksi ja avuksi tuleville vaihtareille, miksei muillekin. Myös kommentit ovat tervetulleita näin jälkeenpäin!

Kutsu
yhdistettyyn paluu- ja 18-vuotisjuhlaani meille kotiin 1.7.2010 kello 17 alkaen. Kaikki itsensä tervetulleiksi tuntevat ovat tervetulleita, epäselvissä tapauksissa voitte kommentoida alle ja kysyä :D. Ei tosissaan, vaan toiveenani on pitää isot pirskeet suvun, perheen, kavereiden ja tuttavien kesken! Ei pukukoodia tai muita velvoitteita, ilmoittautumisia saa lähettää tekstarilla tai tosiaan - kommentoida alle. Kiitos ja pikaisiin näkemisiin!

12 kommenttia:

  1. JEE MILLA MINA TULEN OLEN TOLLON JO SUOMESSA! JEEEHEEEEEEE!!!!!

    VastaaPoista
  2. nouu, tyhmää kun lopetat kirjoittamisen:( tätä on ollu niin kiva lueskella, koska oot tosi hyvä kirjoittaan. Päivittelet usein ja kirjoitat jotenki tosi mielenkiintosesti! Oon tämmönen hiljainen lukijasi ollu kun en oo koskaa oikee uskaltanu kommentoida mitää. jokatapauksessa nyt haluan vain sanoa, että kiitos tästä blogista, tätä oli tosi kiva lueskella! :-)

    VastaaPoista
  3. no kiva homma, me nähdään sitten heinäkuussa kanssa, joohan!! Juhlit sitten oikein päivää ennen mun paluuta !
    Ja hei ajalle 13.-29.7. saat löytää hetken mulle ja kahdelle ranskalaisherralle, n'est-ce pas? :)
    nauti kesälomasta, mul huomenna vika päivä koulua Ranskassa!!

    VastaaPoista
  4. Sonja, tosi kiva kuulla että oot nauttinut mun skriivailuistani! Eikä kommentoimattomuus sinänsä mikään pahe ole, älä huoli :) korvapuustit loppuvat tosiaan tähän, mutta uskon jatkavani jonkinlaista arkiblogia osoitteessa www.laiffilogi.blogspot.com. Sen verran koukkuun taisin bloggaamiseen vuoden aikana jäädä :D

    Emmi, no höh, miten mä nyt noin menin syntymään vääränä päivänä :D mutta nähdäänhän me muutenkin, vai mitä. ranskalaisherroille voin olla maisemissa ainakin tuon ensimmäisen viikon, toinen taidetaan olla veneellä perheen kanssa. je t'embrasse, à bientot!

    VastaaPoista
  5. Kiitos Milla, meille on tulossa saksasta vaihtari elokuussa ja kertomuksesi omista kokemuksistasi auttaa minua varmasti olemaan mukava hostäiti.

    VastaaPoista
  6. hei kauan olit opiskellut ranskaa ennen vaihtarivuotta? itse ainoastaan vuoden ja pelokkaana pohdiskelen ymmärränkö yhtään mitään ensi vuonna, kun 20.elokuuta lähden vuodeksi Pariisin esikapunkialueelle vaihtariksi.. :)

    VastaaPoista
  7. Alotin sun blogia lukemisen jo jonkin aikaa sen loputtua, eli oon ollut vähän myöhään liikenteessä :D Täytyy sanoo et ihan mahtava blogi, on ollut tosi mielenkiintoista lukea ja oot tosi hyvä kirjottaamaan! Blogista on ollut paljon hyötyä ja auttanut varautumaan tulevaan omaan vaihtarivuoteen Ranskassa ensi syksynä! :)

    VastaaPoista
  8. Hei kaikille uusille kommentoijille! Anteeksi että vastailen vasta nyt, en ole nimittäin bloggerssa pahemmin ollut paluuni jälkeen. Kommentitkin kun ilmestyvät vasta minun kirjauduttua sisään ja hyväksyttyä ne.

    Anonyymi, tsemppiä hostäitinä olemiseen! Se ei varmasti tule olemaan helppoa, mutta varmasti erittäin antoisaa. Paras neuvo minkä voin ehkä antaa on kohdella tulevaa vaihtaria kuin yhtä omista lapsistaan. Molemmat hostperheeni olivat ihan mukavia, mutten koskaan tuntenut todella kuuluvani perheeseen, mikä vaikutti myös omaan olemiseeni talossa. P.s. tyttö vai poika?

    Juuli, olin opiskellut ranskaa parisen vuotta, muutaman vuoden yläasteella ja kaksi kurssia lukiossa. Ja hyvinhän se alku meni, olin kai niin innoissani että jaksoin vaan yrittää ja tsempata kielen suhteen. Älä siis huoli, kieli tarttuu yllättävän nopeasti! Kolmen kuukauden kuluttua puhut jo hyvin, puolen vuoden jälkeen ymmärrät kaiken ja puhut niin hyvin kuin vaihtarina on mahdollista :)

    Anonyymi, kiitos, kiitos. Pakko sanoa että nautin itsekin vaihtoblogin kirjoittamisesta, nyt Suomessa tapa on kyllä valitettavasti vähän jäänyt. Ihanaa jos jutuistani on ollut jeesiä tulevaa vaihtovuottasi ajatellen. Mahtavaa vuotta! Ja voih, Pariisin lähelle :)

    VastaaPoista
  9. Hei. Kiitos, että jaksoit blogittaa loppuu asti :) Luin kaiken tänään. Kiitos antoisasta lukutuokiosta ja rehellisyydestäsi vaihto-oppilasvuotta ja itseäsi kohtaan. Hyvää opiskeluvuotta ja tulevaa . . . terkuin Kuopio

    VastaaPoista
  10. Hei Kuopio =) Aikamoinen luku-urakka, en voi muuta sanoa! Perheenjäsenet ja kaverit tuskastelivat jo vaihtovuoden aikana kun tulee niin paljon materiaalia ettei millään ehdi kaikkea lukea ;) Kiitos lämpimästä kommentistasi!

    VastaaPoista
  11. Hei vain :)

    Olen tällä hetkellä itse vaihdossa Pariisin esikaupunkialuella ja kokemustesi lukeminen on auttanut minua paljon! Varsinkin alussa, kun kärsin vähän kulttuurishokista. Tykkään kirjoittamistyylistäsi tosi paljon ja tunnistin paljon samankaltaisuuksia omien kokemusteni kanssa. Hyvää jatkoa sinulle :)
    tv Maija, eräs Ranskan-vaihtari (kokemuksia löytyy osoitteesta http://surlasteroide.blogspot.com/)

    VastaaPoista