sunnuntaina, syyskuuta 13, 2009

Tamponipostia ja armeijamainoksia

Valtava kiitos kaikista korteista ja kirjeistä, jotka olen saanut! Niitä on ollut ihanaa lukea :-).Parhaimmat naurut ovat ehkä tuottaneet Ritan lähettämä putkiloposti, joka muistutti häiritsevästi tamponia, mutta jonka sisältä löytyi kuitenkin ihka aito kirje. Ja kyllä, se siis tuli perille ;-)! Vahvana kakkosena oli Lapin lennoston liity armeijaan -mainos, joka olikin äidin lähettämä kortti Juuson luokan pohjoisenreissusta. Hienoa kuulla että leirikoulu meni upeasti, hyvä äiti!

Tällä hetkellä odottelen kärsimättömänä Ilsen kaurapuuropostitusta ja äidin jo viikko sitten lähettämää romaanimittaista kirjettä. Lillin kanssa on taas ollut ihana puhua pitkiä maansisäisiä puheluja, toivottavasti soitat taas tänään! Lisää ranskanelämästä löytyykin Lillin blogista, osoitteesta www.lillialille.blogspot.com. Käykää ihmeessä kurkkaamassa ja vertailemassa kokemuksia!

Ensimmäisille, jotka kommentoivat kuulumisiaan ja osoitteensa tähän alle, lupaan kortin ensi viikon postissa! Tässä siis juoneni selvittää salaperäiset lukijani. Kävin tosin muokkaamassa kävijälaskurini tietoja siten, että omat käyntini jää huomioimatta, mikä johti siihen että kolmasosa visiiteistä katosi sen sileän tien... Ironista!


Kohtuullisen ulkopuoliseksi sitä itsensä kuitenkin vielä tuntee. Mitään ihmeellistä kiinnostusta en ranskalaisten joukossa ole herättänyt, kuten EF valmennustilaisuuksissaan vakuutteli. Me vaihtarit olemme koulussa ihmisiä muiden joukossa, eikä todellakaan mitään erityistapauksia. Muihin verrattuna olemme kuitenkin todellisia raajarikkoja kielen ja kulttuurin suhteen.


Parhaat ystäväni koulussa ovat siis edelleen Nicolas, Adolfo ja Gustavo. Näitä lattarikundeja rennompaa seuraa saa hakea! Helppoa seuraa on myös Charlie-niminen brittityttö, joka on asunut Ranskassa seitsemän vuotta ja puhuu sujuvaa ranskaa ja englantia. Ranskalaisten ilmeistä päätellen voisin Charlien kanssa englantia puhuessa yhtä hyvin puhua siansaksaa, raukat kun eivät kyseistä kieltä ymmärrä käytännössä lainkaan...

Viime viikonloppuna minut tutustuttiin paikalliseen lasketteluun, kun ajelimme hostvanhempieni kanssa tunnin päässä olevaan Brameloupin laskettelukeskukseen. Paikallisessa Vihdissä on kolme hissiä ja viitisen rinnettä, mahtavaa! Mä oon jo aivan täpinöissä vetämässä monoja jalkaan ja tellusiteitä kiinni, perheen kellarista löytyviä laskettelukamppeita (puusuksia ja 80-luvun haalareita?) en tosin ole vielä uskaltanut katsastaa.

Vietimme kyseisen päivän kävellen ylös ja alas Brameloupin rinteitä, Eliane-äidin ja Eric-isän metsästäessä samalla muutamaa kuivunutta mustikkaa. Tajuttuani minkä marjan perässä hostvanhempani olivat, en voinut pidätellä nauruani. Mustikoita etsittiin kuin herkkutatteja ja päivän saaliista, kourallisesta "sinikultaa", Eliane oli onnellisempi kuin kilosta hanhenmaksaa.

Paluumatkalla pysähdyimme myös Elianen tyttönimeä kantavassa minikylässä, josta hostäitinini perhe on kotoisin. Roquelauressa oli vanha kirkko ja muutama laho talo, mutta mahtavat maisemat maaseudun ylle. Suurinta iloa tuotti kuitenkin hasselpähkinäpuu, josta Eric huitoi kepin avulle pähkinöitä mulle maisteltavaksi.

Tänään suuntaamme taas Elianen vanhempien talolle maaseudun keskelle, Espalion-kylän lähettyville. Luvassa siis taas pitkä lounas ja ranskalaista sukusosialisoimista!

10 kommenttia:

  1. Taisin päästä ekana kommentoimaan... Mutta se kai olikin jo selvää, että tätä käyn lueskelemassa. :)
    Hyvä että putkilo löysi tiensä sinne asti! :D
    Rita<3

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa mukavalta! Kaurapuurot on varmaan huomenna lähdössä postista, joten ei enää kauaa mene:). Haluaisin kyllä kuulla sut espanjan tunnilla..

    <3:ilse

    VastaaPoista
  3. Makin kayn tata lukemassa sen verran kun nyt ikina ehdin.. Kiitos muuten sulle kortista! :)

    IIna

    VastaaPoista
  4. MINULLEMINULLEMINULLE KORTTI !!!!!!!

    <3: tiiät kuka (;

    VastaaPoista
  5. Nyt on pakko moderaattorin puuttua tähän keskusteluun. Kuka on tämä salaperäinen Tiiätkuka? ja käykää rakkaat ihmiset kuittaamassa edes silloin tällöin käyntejänne, se on varmasti Millalle tosi tärkeetä. Minä ainakin olen ihan koukussa millan blogiin ( ehkä äidin kuuluukin olla) ja toivon että inspiraatiota riittää jatkossakin. Miten ois Milla, sähän voisit tehdä vaikka pysyväislupauksen että jokainen joka ilmiantaa itsensä saa kortin postissa :)????

    Ericin ja Gaultierien kirje oli tullut viime viikolla ja se oli super kiva saada. pelkkää hyvää sinusta ja ranskankielentaitoasi ja sopeutuvaisuuttasi kehuttiin kovasti...

    Käytiin isän kanssa myös pyörähtämässä Lillin blogissa ( terkkuja vaan Lillille :)), eli lukijakuntanne ovat yllättävän laajat.
    Supisuomalainen rutistus äidiltä

    VastaaPoista
  6. Heippa milla!! Ma toivon etta sun vuosi tulee olemaan ainakin unohtumaton, mita se varmasti tulee olemaan vaikka ei ehka paras vuosi elamastasi!!

    Sun blogis on ihan mahtava! Sita on tosi hauska lukea, kun sa kirjotat niin hyvin!

    ONNEA VUODELLE! =)

    VastaaPoista
  7. Jeeee soitan tanaaaan vastaa!

    lili

    VastaaPoista
  8. Kiitos Milla. Tänään kokeilen GoogleEarthin avulla käydä teillä kylässä.
    Serkullasi on syntymäpäivä - siis sinnekin onnea.
    t.Ukki

    VastaaPoista
  9. Salut Milla,
    Edelleen uskollinen blogisi diggailija -sun juttuja on niin hauska lukea!!
    t. Outi

    VastaaPoista
  10. Ohhoh, hui miten monta kommenttia tuli äidin patistelujen myötä, mähän täällä ihan punastelen näin valtavan suosion johdosta! Osoitteita edelleen tosin vähänlaisesti :> ja munkin on pakko myöntää, että syvän mietinnän jälkeen mulla on vielä muutama vaihtoehto kuka tiiätkuka voi olla, saisiko lisävihjeitä?

    Kommentteja oli tosiaan superhauska lukea! Sonjalle superkiitos realistisuudesta XD ja oikeesti ilman sua ja sun jenkkiblogia ei tätäkään varmaan olis! Outi, löydettiin host-isän kanssa sun entinen kylä kartalta, oli todellakin pieni, mutta uskomaton yhteensattuma :-) Ukki, sä voit kertoa mullekin mitä GE:stä löytyy, pakko myöntää etten kertaakaan ennen lähtöä käynyt vakoilemassa... :S

    VastaaPoista