maanantaina, tammikuuta 25, 2010

Erasmuksen Lauri Ylönen

Torstain, eli viime kirjoituskertani, jalkeen on ehtinyt tapahtua yllattavan paljon. Ihme juttu miten aina kirjoittamaan ryhtyessa tarinoitavaa riittaa melkein liiaksikin vaikka elama sita elettaessa tuntuu mita normaaleimmalta. Saastan teidat kuitenkin suuremmalta sanavyorylta ja paukutan nappaimistoa maltillisesti ja vain valttamattoman verran. Talla kertaa aion pitaa jarjen pelissa ja sormeni kurissa, silla tavoitteenani on tuottaa kerrankin kompakti ja tylsistymatta luettavissa oleva blogiteksti. Kauhistus mitka kriteerit tulin itselleni asettaneeksi.

Asettamaani tavoitteeseen paastakseni kerron vain muutamalla lauseella kuinka olin perjantai-itana teatterissa Racinen Bérénicea katsomassa, ja kuinka ranskanopettajani lasnaolosta huolimatta nukuin siita puolet. Viela vahemmin sanoin kuittaan sitakin tapahtumarikkaamman lauantaipaivani Toulousessa. Sunnuntaista voisin kertoa kuinka ajoimme lahes kahdeksankymmenen kilometrin paahan vain hostvanhempieni muumioikaisen ystavan puutaloa ihailemaan, mutten taida, silla tarinasta saattaisi tulla itse kokemustakin ikavystyttavampi.

Kaiken taman sijaan aion kertoa ensimmaisesta kielikammistani. Erityisen muistettavan tapauksesta tekee se, etta tajusin vasta askettain sen todella tehneeni. Palat loksahtivat paikoilleen katsoessani Espanjalainen kimppakamppa –elokuvaa (L’Auberge espagnole en français) hostvanhempieni kanssa. Elokuva kertoo Erasmus-ohjelman kautta Barcelonassa opiskelevien nuorten railakkaasta opiskelijaelamasta. Erasmus on ohjelma, joka antaa EU-kansalaisille mahdollisuuden suorittaa opintojaan jossain toisessa EU-maassa kolmesta kuukaudesta vuoteen asti. Taman oppiminen elokuvan katsomisen ohessa palautti (tai lahinna taraytti) mieleeni syyskuussa matematiikan opettajani kanssa kaymani keskustelun.

Opettaja oli ilmeisesti halunnut kysya olenko Ranskassa Erasmuksen kautta, mutta mina vastasin kattavalla historiankertomuksella Suomen musiikkiteollisuudesta. Ihmettelinkin hieman miten kovin harmaa ja musiikista tietamattoman oloinen lehtori osasi tietaa etta The Rasmus tulee Suomesta. Taisi miespoloinen puolestaan ihmetella miten onnistuin opiskeluohjelmasta kysyttaessa niin nopeasti kaantamaan puheen rock- ja heavybandeihin. Naista ihmettelynpoikasista huolimatta onnistuimme puhumaan mielenkiinnonkohteistamme ristiin kokonaisen valitunnin ajan. Nyt ymmarran miksi kyseinen maikka katseli minua hieman oudosti koko loppuaikani Rodezissa, mutta voi hitsi miten mua nauratti kaiken taman tajutessani! Eihan siihen kuin viisi kuukautta mennyt.

(Niille jotka toisin kuin mina tietavat Erasmuksesta enemman kuin The Rasmuksesta, valaistakoon viela etta otsikon Lauri Ylonen on siis kukapa muukaan kuin kyseisen bandin solisti...)

7 kommenttia:

  1. Kopioin tahan alle viela vastaukseni edellisen blogipostini viimeisiin kommentteihin... Kas tassa!

    Kiitos linkkivinkista, yleistietoisuuteni on rapistunut kylla jo niin huonoon kuntoon etta asialle voisi hyvinkin tehda jotain. Voisin kayttaa esimerkiksi lukuisat hyparini kyseisten saittien opiskeluun (?). Ja mita viimeiseen kommenttiin tulee, niin pitaisiko mun tunnistaa voldemort ja matohanta nimimerkin takana piilevat vitsailevat ystavani vai jalleenasentaa kommenttisuodatin? :D

    VastaaPoista
  2. Odotan innolla englanninkielistä päivää! joskus sattuu kämmejä, hyvä kun huomasit nyt, ajattele jos olsit tajunnut sen Rodezissa. Sitten olisit silloin jo tiennyt miks se opettaja katsoo niin oudosti.
    en kommentoi muuta voldemortiin, mutta kuka käyttää sanaa muhvu.
    <3:ilse

    VastaaPoista
  3. oi espanjalainen kimppakamppa. mika mainio elokuva! meil on salee se kotona DVDlla vielakin ja sen jatko-osakin jossa onb tyyppeja jotka juoksee alasti ympari pariisia! :P

    VastaaPoista
  4. Aivan ihanasti osaat olla sekopääkin. Täällä tänään suomalaisia korvapuusteja !!
    Ruupertti

    VastaaPoista
  5. que est-ce que cést que les miettes de la vie? kyselee utelias, niitä vois lueka lisääkin

    VastaaPoista
  6. Iina, milta kuulostaisi leffamaratooni espanjalaisen kimppakampan merkeissa heti kotiuduttuamme? Huippu leffa :D Ja mita viimeiseen (anonyymiin!) kommenttiin tulee niin sanottakoon ettei mietteiden kohtalo viela ole tarkalleen selvilla. Kyseiseen blogiin saattaa (tai ei saata) tulla taytetta ennemmin tai myohemmin :-) Jos anonyymin kommentoijan takaa loytyy aiti, niin sanottakoon etta Vivianen reseptien digitaalinen tallentaminen jai itamaan mielessani...

    VastaaPoista
  7. hahah Milla, toi pikkumoka oli ymmärrettävä, Erasmus kuulostaa iha The Rasmukselta, mut ihan superhauska!! Voin niin kuvitella ku oot siinä kertoillu Rasmuksesta ja suomalaisesta musiikista ja rehtori on ollu ehkä hitusen hämmästynyt... loistavaa =D Kivoi blogeja muutenkin, näitä on niin kiva tulla ain lukemaan ja tsekkaa miten sulla menee siellä... :) T:Essi

    VastaaPoista