keskiviikkona, tammikuuta 13, 2010

Ystävän paluu

Ilmoitan ilosanoman, Doriane on tullut takaisin! Ei se lopulta uskaltanutkaan jattaa lukiota kesken, vaan palasi tana aamuna koulun penkille aitinsa potkimana ja hanta tiukasti koipien valissa. Tytto oli viettanyt joululoman jalkeisen puolitoistaviikkoisen Toulousessa vaihtoehtoista opiskelupaikkaa etsien. Doriane on ilmeisen kyllastynyt lukio-opintoihinsa, mika ei hanen ikansa ja lukuisat luokalleenjaantinsa huomioon ottaen ole mikaan ihme. Vaikka luokalleenjaanyt ei Ranskassa ole mikaan ihmetys, saattaa kuitenkin neljatta vuotta saman lukion penkilla istuminen ottaa paahan. Varsinkin kun suurin osa luokkakavereista pyorii kuudentoista ikavuoden kieppeilla.

Ma en edes jaksa olla vihainen etta Doriane lahti alunperin silla tavalla mitaan sanomatta, oon vaan tyytyvainen etta se tuli takas. Puolitoistaviikkoinen ilman ranskalaista parastakaveriani oli samalla mita kauhein, mutta myos mita hyodyllisin. Dorianen poissaolo pakotti mut nimittain viettamaan aikaa muidenkin ihmisten kanssa. Monista meidan luokkalaisista en ollut aiemmin pitanyt, tai lahinna uskonut etteivat he pitaneet minusta, mutta nyt totesin etta suurin osa on ihan mukavia tyyppeja. Pakon sanelemana tapahtuu joskus ihan positiivisiakin asioita, se mika ei tapa niin vahvistaa. Olen jokatapauksessa tyytyvainen Dorianen paluusta, kaikki on taas kuin ennenkin.

Nyt on keskiviikkoiltapaiva ja koulusta vapaata. Tuntien jalkeen haetutin itseni kotiin lounaalle, en ollut jaksanut jarjestaa itselleni mitaan sosiaalisempaa tekemista. Kohauttelin hartioitani hostvanhempieni kysyessa  iltapaivani menoista. Haaveissani oli levata hieman ja  lukea viimeiset muutama sataa sivua Kjall Weston Ala kay yohon yksin -romaanista. Aiti antoi minulle opuksen lainaan alppiviikkomme aikana, on muuten helkkarin hyva kirja. Olen taysin koukussa Weston luomiin henkilohahmoihin ja tapaan linkittaa heidan elamat toisiinsa. Romaani kertoo samalla mielenkiintoisia yksityiskohtia Helsingin historiasta. Kirjan myota on herannyt suuri halu lukea muutkin Weston teokset, Leijat Helsingin ylla ja Finlandia-palkinnon voittaneen Missa kuljimme kerran. Ensi kesana voisin muutenkin sivistaa itseani lukemalla pinon suomalaisia klassikkoromaaneja. En muista milloin olisin viimeksi nauttinut lukemisesta yhta paljon. Ilmeisesti sita vasta hyvaan kirjaan koukuttauduttuaan osaa taas arvostaa kirjallisuutta, ja ymmartaa kuinka havyttoman vahan on tullut luettua.

Takaisin tahan iltapaivaan. Paatin siis paremman tekemisen puutteessa lahtea Jean-Pierren mukana hanen toimistolleen dataamaan. En kylla ymmarra miksi tulin, ihan yhta hyvin olisin voinut istua koneella kotona. Ikkunasta paistaa sisaan kirkas kevataurinko, taivas on aivan pilveton. Lumet ovat sulaneet jo aikaa sitten, nyt ulkona on jo Etela-Ranskan talvelle ominaiset kymmenen astetta lamminta. Lumimomentista huolimatta talvi tuntuu kuin jaaneen syksyn ja kevaan valista pois. Hieman on tunkkainen olo, voisin tassa ennen kotiin lahtoamme kavaista ulkona nopealla happihyppelylla. Tassa lahistolla on tosi sympaattisia katuja ja kortteleita, hostisan toimisto kun sijaitsee Gaillacin vanhan kaupungin sydamessa. Oli muuten hyva idea, pidemmitta puheitta ja toista lausetta aloittamatta, takki paalle ja menoksi!

10 kommenttia:

  1. hyvä että taas elämä hymyilee!!!! :D

    Rita <3

    VastaaPoista
  2. Joku joskus sanoi etta irvistamiseen tarvitsee kolme kertaa enemman lihaksia kuin hymyilemiseen. Irvistaminen on talla hetkella ihan liian vaivalloista, joten ma tyydyn hymyilemiseen :-) Mutta nyt suuntaan iltaporeilulle, hähää, huomenna alkaa koulu vasta yhdeltätoista, hähää. Nukkukaa hyvin!

    VastaaPoista
  3. Rita, kaansin blogini google-kaantajalla ranskaksi, ja hupskeikkaa, sinahan osaat ranskaa:

    bien que la vie a retrouvé le sourire! : D

    Rita <3

    Hienoa, eikö? :D

    VastaaPoista
  4. Tietty!!!! :D
    On hauskaa <3

    VastaaPoista
  5. hei rakas. vihdoinkin täällä oikealla koneella, ratikasta ym vastaavista paikoista kännyllä ei kommentteja viljellä mutta hengessä ollaan täysillä mukana, ihana nousujohteisia ovat runsaat tekstisi olleet. Ihanaa että siellä taas aurinko paistaa, sitä myötä meilläkin täällä. nautimme muuten vuosikymmenen upeimmasta talvesta täälläkin, teiden varsilla rupeaa olemaan auton korkuisia lumikinoksia ja pakkasta on kohta vissiin yhtäjaksosesti neljättä viikkoa- ja puut on sairaan kauniissa kuurassa :):):). Haluaisin vielä kysyä blogin kautta mitä robotille kuuluu? vai onko tähän asetettu lopulta joku toimiva robottisuodatin, ihan on robotin kommentteja ikävä. Ihanaa loppuviikkoa, toivottavasti saat pian postia T. Äiti
    PS.Etkö sä ole lukenu leijoja helsingin yllä??? laitetaanko tulemaan?

    VastaaPoista
  6. Heips vielä, laitatko E-nah:n blogin tuonne sun blogilistalle, yritin päästä sinne googlen ja vaikka minkä kautta ja loppujen lopuksi pääsin sivulle jonka tietokoneeni kieltäytyi sen sisällön vuoksi kokonaan avaamasta- kiinnostus todella heräsi... äiti

    VastaaPoista
  7. Robotti ruupertti vähän masentui kun Gaillacin sää tuntui olleen niin matalapaineinen ja pilvinen. Nyt on jo virkeämpi olo. E-nah:n osoitteen toimitin äidille ja vakuutan että sen sisältö ei aiheuta koneesi kieltäytymistä bogin avaamisesta. Hienoa että kaksi tyttöä lähtee aurinkoon. Se Guadeloupe on vain peukalon leveyden verran Martiniquesta. Varmaan samanlainen sää molemmissa vaikka Martinique on tosi paljon etelämmässä. Sitä Ranskanmaata on sekin.
    Ruupertti voisi tähteä mukaan matkoille apurahana jos tarvitaan.
    Kevätaurinkoa sinne!

    VastaaPoista
  8. haha, makin sain ala kay yksin yohon kirjan joululahjaksi. oon viela aika alussa mutta se vaikuttaa hyvalta kirjalta ja jotenki on kiva ku kaikki tapahtuu helsingissa ja tietaa kaikkia paikkoja ja niin pois pain.
    sain sun kirjeen myos tanaan kiitos! :)

    Pida hauskaa!

    <3:serkku

    VastaaPoista
  9. Hei aidille, robotille ja serkulle. Kiva oli lukea teidan kuumentamaan blogipalstaa, talla tavalla koituu mullekin ihan uutta iloa blogin pidosta. Tiedatko aiti, ma en muista enaa mita kuura tarkoittaa? Ajattelin ekaks etta se olisi loskaa, mutta ei puut kovin kauniita loskaisina voi olla! Kauheeta miten nopeasti suomenkieli rapistuu ja unohtuu. Houkuttaisi kovasti kirjan lahettamisen pyytaminen, mutta uskon etta paras veto tassa kohtaa on palata ranskankielisen kirjallisuuden pariin. Ensimmaisena jonossa onkin host-isan itse kirjoittama viikinkikirja. Kiitos kuitenkin tarjouksesta :-) Ja Iina, ole hyva, hauskaa vaihtelua etta posti kulkee joskus nainkin nopeasti!

    VastaaPoista
  10. ihanaa tietää, että siellä rupeaa myös aurinko paistamaan. munkin päivä piristyi tästä kirjoituksesta!

    <3:ilse

    VastaaPoista