keskiviikkona, toukokuuta 05, 2010

Toiveenomaisia vaatimuksia...

...vai vaatimuksenomaisia toiveita?

Lähtööni on nyt aikaa tasan kolme viikkoa, mikä tarkoittaa että on aika julistaa mitä odotan jääkaapista löytyvän kotiin palattuani. Aloitan listan ilmiselvimmästä: ruisleipää tulee olla niin ruispaloina kuin täysrukiisena limppunakin. Graavilohi ei olisi lainkaan hassumpaa leivänpäällisenä, mutta tyydyn myös oivariinin ja muutamaan siivuun vanhaa kunnon oltermannia.

Muihin toiveisiini kuuluu Halvan tuoretta lakritsaa (Munkkivuoren K-kaupasta), purkillinen raejuustoa (sitä Arlan korkeahkossa purkissa olevaa), karjalanpiirakoita (mieluiten hallista, mutta pahimmassa hädässä myös liukuhihnaversiot kelpaavat) ja tietysti ainekset munavoihin. Olisikohan tässä jo tarpeeksi vaatimuksia... Niin ja tietysti kirsikoita, jos niitä vain sattuu Suomesta jo saamaan. Mansikoita ja herneitä lienee turha toukokuun viimeiselle viikolle toivoakaan.

Uusien perunoiden kauden toivon todella alkaneen paluuseeni mennessä, sillä silli plus peruna -lounaan olisin valmis syömään useamminkin kuin kerran ensimmäisen viikkoni aikana. Alkuaikoina olisi myös mukava saada joku seuraksi keittolounaalle Delivoon, joko borssi-päivälle tai torstain hernarille. Kauppatorillekin olisi kiva lähteä aamukahville ja lihapiirakalle. Ja tietysti sille omenatäytteiselle munkkipossulle, nams!

Äidille taas tiedoksi ettei hänen tarvitse kasvattaa harmaita hiuksia jääkaapin siisteysasteen vuoksi - siivoan sen mielelläni täältä palattuani. Kaikista homehtuneimmat ja olomuotoaan muuttaneimmat elintarvikkeet saa tietysti heittää pois, mutta sen enempää ei asiasta tarvitse huolehtia. Jääkaapin vanhentuneista tuotteista perkaaminen ja uudelleenjärjestely tuottaa minulle nimittäin hassunlaista mielihyvää. Sama koskee kuiva-ainekaappeja ja yleisemmällä tasolla grafiikan vedostusvärien poissiivoamista (kerrankin saa läträtä rypsiöljyllä niin paljon kuin huvittaa!)

7 kommenttia:

  1. Jeee, mä varaan Kauppatorin lihiskahvit. Voidaan käydä samalla ostamassa se lohi graavattavaksi.
    T. Isä

    VastaaPoista
  2. oi en voi uskoa etta sulla on vain 3 viikkoa, mulla on tasan seitteman! mut ma rupesin viime viikolla tekee listaa ja vahan samoja munki listalta loyty (mm ruisleipa ja delivo keittolounas!)

    nauti viimeisista paivistasi taysilla!

    pusuja
    Iina

    VastaaPoista
  3. Toisilla se vaihto-oppilasvuosi lihottaa, sulla tuntuu menyyn perusteella kotiinpaluu hoitavan sen seikan :D Teretulemast Suomen tantereelle, nauti nyt vielä viimeisistä viikoista!

    VastaaPoista
  4. Hyvä, hyvä, torikahvit (ja ilmeisesti lounas Delivossakin?) on sovittu! Mari, saattaa olla että arveluissasi on jotain perää, mutta yleisesti ottaen ensi kesän suunta tulee olemaan tiukasti alaspäin. Muutaman mahdollisen suomikilon jälkeen lienee motivaatio laiharin aloittamiseen entistäkin suurempi! :D

    VastaaPoista
  5. jee sä tuut jo kohta takas :)) mulle on iha sama mitä tehdään kunha nähdään! :D <3 luetaan vaikka yhdessä kokeisiin (mulla on koeviikko ku tuut takas...) eikö ookki hauska idea? t. veera

    VastaaPoista
  6. Erittäin viihdyttävää, Veera! Et oo muuten ainoo mun kavereista joilla on koeviikko meneillään kun palaan :D opiskelu voisi tosissaan tehdä ihan hyvää, miettien kun en ole kuluvan vuoden aikana muuta tehnyt kuin levännyt laakereillani...

    VastaaPoista
  7. Hei.
    Olen pakosta joutunut lyömään laimin tätä blogia. Olin sijoitettuna tallelokeroon siksi aikaa kun mummi on pelastamassa Kreikan taloutta. Nyt odotan mitä toiveita me voisimme täyttää? Elintarvikealan lakko alkanee 25.5. ja sinun on syytä tulla kotiin eväiden kanssa tähän selviämistaistoon. Toivelistasta puuttui muikun mäti. Oliko vahinko vai tietoinen valinta?

    VastaaPoista